Friday 6 May 2011

Never want to go inside


This picture was taken in March when the days started to get longer. When we heard daddy was coming home from work I quickly put some clothes on our little daughter so that she could go outside to meet him. They both enjoyed it. But our little girl didn’t want to go back inside. She ran around in the garden smelling the spring flowers and showing them to daddy. It could take a while and usually it got both dark and cold. That’s the background to this layout.

The layout is made for challenge #19 at
The Lollipop Ladies. The challenge is to get inspired by the picture and to have ribbons on your project.



Till den här layouten har jag till största delen använt produkter från Websters pages 'Trendsetter' och 'Spring Market'. Dels för att Websters gör så fina band och dels för att jag föll för färgerna i Trendsetter-kollektionen och tyckte att de passade till det här fotot. På bakgrunden har jag sprejat och stänkt med Memories Mists 'Margarita' som är i en limegrön nyans - men en annan limegrön nyans än den i Trendsetter-serien. Jag gillade den effekten. I det övre vänstra hörnet har jag sprejat med Glimmer Mist 'Lemon Zest' på en mask från Prima som jag tyckte tog upp mönstret i Websters Designer Threads (den blå dekorationen till höger). Jag har även stämplat med Ink 'Walnut Stain' och en stämpel från Prima.

Jag har naturligtvis jobbat mycket med band på denna latouten. Samtliga kommer från Websters utom det cerise pom-pom bandet som är från Prima och det mörkgröna som är köpt i sybehörsaffären. För att pigga upp det hela så har jag även använt en ram samt flugor i vad som kan beskrivas som en blankt orange färg från K & Company. Den lilla gröna journalingrutan kommer från Websters, liksom bokstavsstickersen och de båda papperna i fotomattan. Stansen som jag har använt där är från EK Martha Stewart.
 



De runda dekorationerna har jag gjort själv. Jag har klippt ut cirklar i olika storlekar från sex olika Websters papper och kombinerat. Jag har även använt knappar i papp från Websters samt brads från Basic Gray.

3 comments:

  1. Oh wow this is just stunning, lots of fussy cutting here and the gorgeous layers of ribbon, looks fabulous, thanks so much for sharing this beautiful layout for our challenge this fortnight. Melx THE LOLLIPOP LADIES.

    ReplyDelete
  2. Incredible layout and use of ribbon!
    Thanks for playing along with the Lollipop Ladies :)
    Andrea

    ReplyDelete
  3. SO SO SO much ribbon!! There is so much detail on this layout and it looks stunning :)

    Thanks for your entry at the Lollipop Ladies.

    Trish - Candy Stripe

    ReplyDelete

Thanks for leaving a comment! It really makes my day!!!