Sunday, 15 May 2011

Härliga sommar!

Den här sidan har jag gjort till en skissutmaning på Scraplagret. Jag gillar att skissen har en bred ram runt hela layouten och upplägget med ett runt foto i nedre vänstra hörnet. Jag har följt skissen noggrannt men lagt till lite dekorationer. Jag valde också att ta fram den runda formen på fotot genom att fästa pärlband i en cirkelform i stället för att faktiskt ha ett runt foto.

Jag var sugen på att göra en riktigt somrig layout med pasteller och "sandfärg". Känslan av sand får jag fram genom valet av bakgrund samt att jag använder beige glimmermist på bakgrunden. För att balansera upp pastellerna lite och få mer liv i layouten så har jag även med små inslag av starkare färg.
På den vita cardstocken har jag sprejat med beige glimmermist på fjärilsformade peel-of stickers. (Jag har inte hittat någon fjärilsformad mask någonstans - är det någon som vet någon som saluför det?) Höger om fotot sprejade jag med rosa glimmermist.


För att få fram stygnen på skissen sydde jag för hand med tvåfärgade snören från Pink Paislee. Jag ville ha ett litet marint inslag så jag sydde fast remsor med stjärnor från ett av Websters papper i Yacht Club-serien. Detta var även ett sätt att få in lite starkare färg. Även "häftklamren" på skissen har här blivit sydda med tråd.


Blommorna är vita från Petaloo som jag har färgat med glimmermist samt dekorerat med lite glitterlim i mitten.


Material:
Mask: Peel-of stickers; Glimmer mist: 'Cadillac Pink' och 'Antique Brass'; Mönstrade papper: Websters Yacht Club (bakgrund och stjärnor), Websters Trendsetter (ljusblått med fjärilar), Pink Paislee Botanical Gardens (rosa), Websters (ljusgult), Bo Bunny Gabrielle (tidningspappersfjäril); Band: Bo Bunny (ljusturkos spets), Websters (aprikos), Prima (ljusgul), Pink Paislee (tvåfärgad tråd), Bo Bunny (ljusblå pärltråd); Dekorationer: K & Company (transparenta fjärilar), Petaloo (blommor färgade med glimmer mist 'Cadillac Pink' och 'Key Lime Pie') trollslända av trä, och Fancy Pants (små hjärtan), glitterlim, Bo Bunny (korallfärgat bling).

2 comments:

  1. Åh vilken härlig layout!

    ReplyDelete
  2. Många härliga detaljer!! Älskade också denna skiss :)
    Jättefin och somrig Layout!!

    ReplyDelete

Thanks for leaving a comment! It really makes my day!!!