Wednesday, 27 April 2011

Födelsedagskort

Min syster fyller år och jag har gjort det här kortet åt henne. Fröpåsen från K & Company är helt fantastisk! Kul idé med ett kort inuti som man kan dra upp m.h.a. det fina bandet. I övrigt har jag utgått från det söta rosa blompappret från Pink Paislee och sedan fäst på chipboardstickers från Basic Gray samt band från YouDo och Maya Road. De röda blommorna samt flugan är från olika påsar med Die Cuts från K & Company.


De underbara dekorationerna från K & Company (och en del annat) har jag inte kunnat hitta i någon svensk webshop så jag testade att skicka efter från USA. Jag kan dela med mig av mina erfarenheter som är både bra och dåliga. Anledningen till att göra detta är att utbudet är fantastiskt! Man hittar allt det som man letar efter och inte hittar i Sverige - fler märken, fler kollektioner och fler olika dekorationer. Man får även tag i originella grejer. Priserna är ungefär hälften jämfört med i Sverige. Portot blir naturligtvis betydligt högre men så långt så var det fortfarande billigare så här. Det tråkiga var att posten tog en avgift på ca. 100:- och att det även lades på tull. Sammantaget lönar det sig alltså inte om man ser rent ekonomiskt på det. Det tar dessutom två veckor att få paketet. Jag tyckte ändå att det var värt att göra detta. Trots allt tyckte jag att det var värt att betala lite extra för att få de här fantastiska och ovanliga produkterna. Jag kommer att göra det igen - så länge utbudet i Sverige är så begränsat...

Tuesday, 19 April 2011

Happy Easter!

Här är två påskkort som ska skickas iväg till familjemedlemmar i morgon. Jag har köpt så mycket nya papper, dekorationer, mister m.m. på sistone så jag ville gärna använda något av det. Jag ville även ha med mycket gult på korten. Så här blev resultaten:


Här har jag använt ett gult papper med lila fjärilar från Magnolia samt vit cardstock som jag har sprejat med Glimmer Mist 'Sun Sisters'. Masken kommer från Prima och stämpeln från Reprint. Dekorationerna kommer mestadels från Sassafras Lass. På ansiktet nere till höger har jag lagt på Rangers Glossy Accent. Jag har verkligen gillat den här produkten innan men den här gången blev bilden som var i en lämplig lila nyans plötsligt rosaaktig när den torkade. En varning utfärdas alltså..!


Här är bakgrunden vit cardstock som jag har sprejat med Glimmer Mist 'Lemon Zest'. Masken är en av de nya lite större som har kommit från Prima. De gula papperna är från Webster och Crate. Kycklingpappret är från Pion Design och flickorna från ett papper av 3ndy Papir. Den rosa blomman är en av alla de underbart vackra som har kommit från Prima den här säsongen.

Saturday, 16 April 2011

BINGO

Den här layouten har jag gjort efter att ha blivit inspirerad av möjligheten att göra "Andy Warhol" bilder av sina foton. Jag har gjort detta fotot på Big huge labs. Det finns massor med kul saker som man kan göra med sina foton där som är gratis. Jag har även börjat gilla Kraft och var sugen på att göra något med Kraft och mister tillsammans och tyckte att det kunde passa till det här fotot. Bingo-kortet passade bra eftersom det minst sagt känns som BINGO när man får dela sin vardag med denna fantastiska tjej!


Den gröna och lila misten är Memories Mists 'Liquid Pine' och 'Lavender Tea'. De båda dekorationskorten kommer från My Minds Eye och övriga dekorationer är från Sassafras Lass. Banden är bl.a. från Webser's och The Paper Company. Den fristående ramen bakom fotot är tillverkad från Sassafras Lass 'Paper Crush: Heartsick Cure' och tejpen som ramar in hela layouten kommer från Tim Holtz.

Monday, 11 April 2011

Life is good

Det här är en layout som jag har gjort med veckans palett på The Color Room. Fotot är taget för ett par veckor sedan när vi var ute och jobbade i trädgården. Det är så härligt när man äntligen kan gå ut och gräva och greja i trädgården! Solen sken och vi hade en alldeles underbar stund ute tillsammans. Jag ville fånga den känslan och tyckte att färgerna på de här papperna passade till färgerna på fotot nu när gräset ännu inte har blivit grönt än. Jag blev så förtjust i de här papperna från Primas 'Botanical' att jag inte kunde låta bli att köpa dem. Sen tyckte jag att de var lite för "Shabby" i stilen för mig. Men tillsammans med de fantastiska dekorationerna från Pink Paislee blev det en stilmix som jag gillade.


Dekorationerna är förutom Pink Paislee stickers från Prima 'Botanical' samt virkade "blommor" från Prima. Jag har även använt en stickersblomma från Basic Gray 'Curio' och band från Websters pages samt You Do. Fotomattan är ett papper från 7 Gypsies som är färgat med mist. På bakgrunden har jag använt en stämpel från Prima samt Ink 'Peeled Paint'. Kanterna är inkade med 'Peeled Paint' och 'Shabby Shutters'.